the static age

Can you hear the sound of the static noise, blasting out in stereo?
Cater to the class and the paranoid, music to my nervous system
Advertising love and religion, murder on the airwaves
Slogans on the brink of corruption
Visions of blasphemy, war and peace
Screaming at you

I can't see a thing in the video
I can't hear a sound on the radio
in stereo in the static age


Och ja. Så är det.

Jag är officiellt uttråkad. Så uttråkad som en människa någonsin kan bli! Och jag håller på att dö på grund av detta. Och min pojkvän umgås hellre med sina föräldrar än med mig. Mina vänner har något annat för sig (säkert). Har inte aktivt kollat, men ingen bil = inget liv. Och jaha, julafton imorgon? Jag har aldrig varit något större fan av denna tillställning, och lär inte bli det i år heller. Sanna och Martin kommer i alla fall imorgon, det tycker jag ska bli trevligt. Och äntligen får man kalla någon "tjockis" utan att personen i fråga tar illa upp (vi pratar om Sanna och ingen annan). Hade kanske varit spännande med ett litet barn sådär på julafton? Men nej, den lilla SKA komma ut i januari, för allas skull. Och inte minst för Sanna och Martins skull, så de slipper höra tjatet om 14 och 17 år då hon vill ha moppe och bil.

Nog om det. Ska städa eller plugga för att bota, eller snarare bättra på, min tristess! GOD JUL

uttråkad

Jaha, då sitter man i mammas fåtölj hemma i Ronneby. Och vilken resa det var igår då?!

Startade redan på Arlanda Express, som stannade mitt ute i ödemarken pga. signalfel. När det väl började rulla var klockan 14.35 och planet gick 14.55. Inte särsilt stabilt! Sprang med all packning (eller ja, Eric sprang med all packning, jag sprang bara) upp till terminalen där vi får reda på att flighten är stängd för incheckning och bagage drop. Så det var bara till att ta med all packning som handbagage. Givetvis hade jag packat ner en bodylotion, som jag fick rota upp. Ville mer eller mindre dö just då. Sedan pep det givetvis när jag gick igenom tullen också. Mina stövlar med silverspännen var förmodligen boven i dramat. Men till sist var det klart, och då ser jag att vår avgång blinkar i grönt med texten "Final call". Jäkla stress alltså. Att gaten låg längst bort behöver jag väl knappt nämna?
Löpte i alla fall som jag aldrig gjort annat, och vi hann precis innan gaten stängde.

När vi äntligen satt oss på planet får vi veta att planet väntar på avvisningsbilarna, samt att ett elfel hittats. Vem orkaaaaar? Så vi blev stående ungefär en timme på Arlanda. Inte särskilt spännande, med tanke på att vi båda var hur hungriga som helst. Men till sist landade vi äntligen i Ronneby, där vi blev hämtade av Carina. Bör tilläggas att de flesta Ronneby-bördiga stockholmarna jag känner till var på samma plan som vi. Världen är liten?

Jaha, som sagt. Mammas fåtölj och sjukt uttråkad. Har ingen lust att gå ut, finns ändå inget att hämta. Mamma är på stan och har glömt mobilen hemma, så jag kan inte be henne köpa något till mig. Min pojkvän ska umgås med vänner hela dagen, vilket jag iofs förstår även om jag tycker att han borde umgås med mig!

Men det artar sig väl

jullov

Jaha, då var det dags för ännu ett jullov.. om man ens kallar det så på högskolenivå? Nåväl, juluppehåll då.

Tentorna gick bra, mest stolt över mitt B i Analys och Modelleringskursen. Trodde jag aldrig! Och ett D i programmering är inte heller fy skam, med tanke på att typ en tredjedel av klassen blev underkända.
Prototypingkursen flyter på bra, vi har väl gått igenom ungefär halva nu. Tror minsann på bra betyg här också!

Men nog om skolan.

Imorgon flyger jag och Eric ner till Blekinge igen. Känner mig inte jättetaggad, men det blir säkert bra. Kul med jul som det så fint heter. Planer under veckan består av att transformera mammas "gästrum" till en ny del av vardagsrummet (som också ska bli en slags arbetshörna). Ska bli spännande att leka lite äntligen hemma, och för en gångs skull har jag en personlig elektriker, samt en moster som lovat att hjälpa till. Detta borde dokumenteras!

Dagen, denna trevliga lördag, påbörjades med en lång sovmorgon följt av en fika med Tinna på stan. Planen var att jag skulle följa med henne på tentapub-runda ikväll, men vem vill egentligen gå ut när det snöar och man har en personlig värmemadrass?
Har även färgat håret, tvättat och packat. Känns stabilt inför morgondagen! Vi hörs igen när jag befinner mig på sydligare breddgrader!


snöstorm

Inatt, idag och ikväll är det fullbordad snöstorm. I mina mått mätt i alla fall. Någon dm snö har det ju minst kommit.

Och för att fira detta har jag inte tagit ett enda steg utanför huset idag. Eller där ljög jag visserligen inte. Jag har faktiskt rört mig till tvättstugan HELA TVÅ GÅNGER. Och en tredje lär det bli. Hur sur blir man när folk "snor" ens tvättid och sedan lämnar tvättmaskin och torktumlare fulla med hundhår?

Jag blir väldigt pissed, särskilt då jag är allergisk mot hundar och verkligen hatar lukten av blöt hund. Tumme ner, kära, anonyma granne! Som dessutom tar bort sin "bokning" från tvättstugan, för att slippa bli spårad. Mycket dåligt!

Vidare fortsätter vi med våra mobiltelefoner för äldre. Denna veckan är det dynamiska pappersprototyper som står på schemat. Jag och Junior jobbade på rätt bra idag, så det känns fint inför redovisningen på fredag.

Och nu har tydligen Eric kommit på att han ska vaccinera sig mot svininfluensan imorgon. Är jag den enda som vågar vägra? Jag menar.. vem i hela världen tar en spruta frivilligt?

Usch ja.. då blir det väl att springa ner till tvättstugan igen. Och jag är sjukt sugen på en snickers. Dock blir det inget med det! PUSS

storstädning

Gårdagens myskväll transformerades till en sleepover. Lilla Tinna somnade i fåtöljen runt 23, och vid 1 bestämde vi oss för att bädda ner henne i soffan istället. Faktiskt roligt med lite frukostsällskap (för en gångs skull). I övrigt spenderades kvällen med tv:n och vårt underbara kanalutbud. Skamligt nog kollade vi först på Robinson på fyran, följt av Hajen på ettan. Men det är ju trevligt med valmöjligheter :)

Idag tog jag tag i det där med julstädning. Min man fick dammsuga och jag tog resten. Annars blir det ju aldrig rätt gjort ;) Och nu är det tvättid och lite röj i köket som gäller innan det blir dags för mat. Rester från frysen, sådär lagom kul men i alla fall ekonomiskt!

Och om exakt två veckor ankommer vi till gamla goda Ronneby igen.
Nåväl, kommer säkert bli trevligt.

Ja. Jag är kvinnan utan ögon. Men Eric är fin iaf :)

ITK1:Proto

Idag har jag tagit saken i egna händer och vidareutbildat min man i Svensk historia. Vi har nämligen besökt Nobelmuseét i Gamla stan. Han brydde sig ungefär 0.0001 om grejerna där inne, men det var ett gott försök i alla fall. Och för första gången i mitt liv hade jag "nytta" av mina NV-kunskaper, eftersom jag glatt kunde förklara hur konkava/konvexa speglar fungerade. Inte illa!

Och ja, vad har mer hänt sen sist? Har skrivit både programmering- och modelleringtentan. Och jag hoppas (och tror) att jag har potential att bli godkänd på båda. Helt säker kan man ju förstås aldrig vara!
Förra helgen var vi hos Maria och Tobias och avnjöt en fin middag och lite Idol-tittande. Par-middagsvarning på hög nivå, men det var trevligt :) Helgen i övrigt spenderades i sängen eftersom jag var lagom trött efter tenta 1. Vi avslutade helgen med att se "Luftslottet som sprängdes". Helt imponerad är jag kanske inte, men det var skönt att få se slutet så man kunde sova gott om nätterna.

Sen var det bara på det igen. Pluggandet. Redovisning av grupparbete i måndags och tenta 2 i onsdags kväll. Och därefter (som om inte allt annat vore nog) var det bara att pallra sig upp kl. 6 dagen efter för att påbörja vår nästa kurs, ITK1:Proto.
Jag vet inte alls vad jag tycker. Kursen startade med att läraren och halva klassen var en timme sena, pga tunnelbanefel. Därefter en helt vääärdelös föreläsning med en föreläsare som nog fått för sig att vi är helt efterblivna. Men vi får hoppas att det artar sig!

Dagen till ära gratulerar vi även allas vår Malin Jensen, som äntligen joinar oss i "19-fyllda-klubben". GRATTIS!

Nu ska jag minsann städa lite inför finbesök (Tinna) ikväll.
Det blir kinamat, vin och film.

RSS 2.0