studentbal 2009

Den nionde juni inföll min studentbal och eftersom jag varit upptagen med att ta studenten kommer uppdateringen först nu. 

Denna dagen började precis som vilken annan dag som helst. Frukost, dusch och lite musik. Men efter en lång håruppsättningssession och en grundlig sminkning startades balkvällen hos Mille med fördrink. Därefter kom limousinen för att transportera oss ner till Brunnshallarna, där själva balminglet som bekant äger rum. Därefter parvis vandring upp till brunnshotellet för ytterligare en fördrink. Därefter blev vi kallade till bords. Maten kan verkligen diskuteras denna afton. Till förrätt fick vi någon sorts skagenmacka med rökt lax. Gick ner på grund av hungern, men inte så mycket mer! Varmrätten var däremot god. Visserligen går det väl knappast att misslyckas med fläskfilé, potatisgratäng och rödvinssås, men yeah. Efterrätten var ett gott försök.. Hallonpannacotta med limecreme låter gott, men i efterhand kan jag konstatera att det inte fanns en enda person som lyckades äta upp den. Kändes typ som att äta vispgrädde eller något liknande (dock lite godare smak).
Efter maten var det dags för vals. Dansade cirka 10 sekunder med min baldejt och det var väl egentligen länge nog. Senare urartade balen och blev precis som vilken annan fest som helst. I alla fall i alkoholväg. Mot slutet av kvällen rockade vi loss där vi hör hemma - på natti.

.. men jag kan inte göra annat än att vara nöjd med min studentbal. Tack! :)


 


megaupdate100

Ja, jag erkänner att jag är en dålig bloggare.
Men i ärlighetens namn så har jag aldrig varit en bloggare överhuvudtaget.

Anyhow.. nu när det faktiskt närmar sig känns det faktiskt rätt sorgligt att mitt och bloggens förhållande är påväg mot sitt slut. Har liksom vant mig lite. Dealen var ju att jag skulle hålla den levande fram till studenten. Bara-för-att liksom.
Och nu är det mindre än en vecka kvar?

Well, har varit super-upptagen senaste månaden. Och som vanligt, för enkelhetens skull, tar vi den senaste månaden i kronologisk ordning:


10/5-15/5 - Stockholm:
Var som bekant uppe i huvudstaden för en veckas praktik. Såhär i efterhand känner jag mig väldigt nöjd. Var mycket lärorikt att få se hur det "går till" på en arbetsplats. Tex. insåg jag att man kan få betalt för att ha kul. I min mening kul iaf.. Photoshop, fotografera, retushera och göra små figurer i 3D. Fick även massa feedback på min Hyper Island-ansökan och det gynnade definitivt. Men mer om det senare :)

Hann även med att gå på stan lite. Inhandlade inget av större värde sådär, mest småsaker. I mitten av veckan kom min moster upp på besök. Kvällen spenderades på en italiensk restaurang, följt av ett biobesök. Änglar och demoner var en skitbra bok, det tycker jag verkligen. Men filmen.. WTF? Första halvan av boken FINNS inte ens med i filmen. Dödsfall sker i boken men inte i filmen. Och för att inte tala om "bortglömda" karaktärer som filmskaparna helt enkelt hoppade över. Men min moster, som inte läst boken, tyckte att filmen var bra. Så jag antar att det är jag som inte kan uppskatta en film som den är.


15/5-19/5 - Råplugg:
När jag återvände till mitt vanliga liv igen, insåg jag snabbt att jag hade väldigt mycket att göra i skolan. Hela helgen+måndag+tisdag bestod av plugg, mer eller mindre konstant. Men det var det väl värt.


20/5 - Mösspåtagning+studentfest:
Onsdagen påbörjades klockan 8 hemma hos mig med ett dåligt försök till en champagne-frukost. Några tappra individer från klassen samlades i min  soffa och tittade på "Tsatsiki, morsan och polisen" i sällskapet av lite alkoholhaltiga drycker. Mösspåtagningen, som var anledningen till vår tidiga fest, missades pga ett spännande slut på filmen. En stor fail. Haha. På eftermiddagen ankom klasskamraterna hem till mig, för att spöka ut sig till rockare inför kvällens studentfest på Jekyll&Hyde. Trevlig kväll och första riktiga känslan av den stundande studenten.


21/5-23/5 - Dessa eviga festligheter:
Denna helgen (med start på onsdagen) bestod enbart av alkoholhaltiga drycker och diverse festligheter. En liten chill-kväll kom dock insmygandes på fredagskvällen och jag vet att min kropp tackar mig. Emilia fyllde även år på lördagen. Dock kommer födelsedagsfirandet att infalla en annan dag.


27/5 -Roadtrip:
Inget kvar i skolan, fint väder och alla var på allmänt bra humör. Och ja, jag lyckades givetvis bli sjuk. Feberfrossa och en röstkapacitet som inte var mycket att komma med fick jag lida av hela veckan. På onsdagen stack iaf jag, Tinna, Sara och Josse på en liten roadtrip upp till Kalmar. En shoppingdag som bl.a. gav mig en ny jeanskjol och nya solglasögon. På eftermiddagen kontaktade jag min man som kom ner till stan för en kaffe och en promenad runt slottet. Sedan var det bara att bege sig hemåt igen, ta en snabbdusch, fixa balklänningen och sedan iväg igen. Klassfest hos Josefine denna afton. Var trevligt om man bortser från min överdrivna feber som fick mig att spendera hela kvällen i soffan med filtar.


29/5 - Uppdragsjakt:
På fredagen var det dags igen. En uppdragsjakt i Brunnsparken, som gick ut på att alla klassen fick ett antal uppgifter att genomföra som man fick olika höga poäng på. Jag och Tinna gick givetvis på den svåraste.. "Hitta en polisbil och helst en polisman och ta kort på den". Men finns det EN ENDA POLIS i hela Ronneby? Givetvis inte. Men till sist fann vi "Sonny the Cop" på flygplatsen. Är lite extra nöjd över min insats, eftersom NV senare vann hela tävlingen. GO NV! Senare på kvällen hamnade jag hos Sara på esteternas klassfest.


30/5 - Släktträff+girllfest:
Var lagom seg när jag vaknade på lördagsmorgonen. En dusch senare var jag iaf påväg ner mot Bromölla för att fira Sannas födelsedag. Och vilket firande det blev sen då - hon är gravid! Kommer bli en liten lucia eller stjärngosse sa dom. Jätteroligt! På kvällen var det dags för fest igen. Återigen startade kvällen hos Josse, innan vi drog oss ner mot Basse och grillfesten för att till sist hamna på natti. Sooom vanligt :)


31/5-1/6 - Vattenkrig:
Natten mellan söndag och måndag var det fest i Brunnsparken. Uppvärmning inför det traditionella vattenkriget! Söndagskvällen påbörjades med en massiv jakt efter vapen, något som vi till sist hittade på OK. Sedan blev det "fest i min säng". Jag, Josse och Tinna spenderade natten med att titta på film och försöka sova lite. Väcktes dock alldeles för tidigt (02.14) av att några pojkar gick och sjöng "Polarbear" över torget. Så det var bara att gå upp och bjuda på frukost. Sedan blev det krigsmålning i sällskap av dygnets första grogg. Kändes inte särskilt normalt att börja klockan halv fyra på morgonen. Men vi tar bara studenten en gång? Runt sju bar det av till skolan för att blöta ner ettorna och tvåorna. Jag tror att de uppskattade det lika mycket som jag uppskattade det när jag gick i ettan och tvåan. Men snart är det deras tur, så dom har ingen rätt att klaga. Runt 10 var det dags för mig att gå hem och sova igen. Den bästa sömnen jag haft på länge dessutom!

3/6 - Studentfest - Jag kommer precis ifrån: Japp. På onsdagen körde vi klassfest igen. Hos Emil dök vi upp, en efter en, den ena fulare utklädd än den andra. Jag och Josse kom precis ifrån ett bankrån, något som senare utvecklades till att vi var ninjor. Roligt att ingen såg skillnad på oss eller visste vilka vi var.



Well, det var väl mitt liv i stora drag.. En sista grej bara. Jag har blivit antagen till "Admission Days" på Hyper Island. Så nu hoppas jag verkligen att jag kommer in!

Nu blir det en dusch, en måltid och sedan fest+fotboll hos Josefine. PUSS

RSS 2.0