tenta x 2

Jag kom precis på att det här med två tentor på en vecka är lite NV-tvåan-standard. Och på något sätt så lyckades jag klara av det. Så detta ska väl inte vara så svårt?

Så nu har jag bestämt mig - det blir att gå in i plugg-mode, och utnyttja kaffets hemliga krafter till max. Så nu vet vi vart ni hittar mig de närmsta 10 dagarna. I sängen/soffan/här - med en bok i handen.

Jag gillar i alla fall idén om att den svåraste tentan ligger först. Och samma dag som den skrivs invigs nya Kista Galleria med 25% på massa varor. Det innebär (i mina ögon) studentvänlig julklappsshopping.

Eftersom jag kommer va lite off den närmsta tiden bjuder jag på tre kluringar till MalJ:

1.
En annan vändpunkt, en gaffel som fastnat i vägen.
Tiden tar dig i handen, och leder dig dit du ska.
Så gör det bästa av detta testet, och fråga inte varför.
För det är inte en fråga, det är en läxa man lär sig med tiden.

2.
Torka ut pressen från det som sväller,
Denna sensationen är överväldigande.
Ge mig en lång godnattkyss,
så kommer allt bli bra.

3.
Passar ihop som en fot i en sko,
Bara det att denna gången tror jag att jag satte min fot i min mun.
Jag tänker högt och agerar i onödan.
Jag slår ner vem som än står i min väg.

stack, kö, vector

Hur svårt kan de va? Allvarligt talat, jag har hängt upp mig som aldrig förr. Typ bestämt mig att det inte går. Sjukt irriterad på programmeringslaborationerna. Och har en känsla av att jag kommer sitta med det här 24/7 fram till tentan på onsdag. För att tagga till lyssnade jag till och med "Hur svårt kan de va?" med Linda Bengtzing. Är inte stolt över det, men vad gör man?

När denna j*vla tenta är avklarad ska jag köpa något onödigt dyrt till mig själv. Äckligt dyrt ska de va!


ledig

En sådär halvaktiv dag idag. Startade dagen med en lång sovmorgon följt av lite powerstep på gymmet. Fyfan, otaggad idag alltså. Sedan hem, lite kaffe och lite soffliggande senare började jag med "Operation Vinter" på våra skor. Så nu är alla fina, nyputsade och impregnerade!
Därefter påbörjades en kamp i "Vem vill bli miljonär". Jag vann första ronden, sen orkade jag inte mer. Började istället med maten. Dagen till ära fick min prins fläskfilé, potatiskroketter, ostgratinerade tomater och bea. Till detta avnjöts ett gott rött vin. Fint det!
Ska snart försöka övertala honom om att gå bort till Seveneleven och köpa en magnumglass till mig (för ja, det hade varit sjukt gott).
Men tills dess får jag försöka hjälpa honom med Vem vill bli miljonär, eftersom han förmodligen aldrig kommer klara det själv, Mr. Irak-ligger-inte-i-Asien-det-ligger-i-Mellanöstern.

Och btw, vem vill inte bli miljonär? Otroligt dum titel. Jaja, PUSS

In the dark of the night you're all I can see,

and you sure look like a star to me.

klasser och objekt

Idag har jag lagt ner en hel del tid på min programmering. Känns lite bättre nu än vad det gjorde imorse (är dock fortfarande obotligt långt ifrån ett godkänt). Och nu, efter en god middag kom min spelidé flygande till mig. Det får bli ett stavnings/kunskapsspel för lågstadieelever. För ja, bättre än så kan jag nog inte prestera med mina programmeringskunskaper just nu.

Utöver Java har jag, dagen till ära, besökt Globen-området och dess shoppinggalleria. Inte särskilt mycket att ha, men det gick absolut att spendera en halvtimme där medan Eric var på intervju hos Uniflex. Tyvärr blev det inget jobb som det ser ut just nu, men de bad honom söka på egen hand inom deras jobbank och se vad han kunde hitta. Låter inte jättelovande, men det går i alla fall framåt för pojken. Tills vidare spenderar han dagarna i sällskap av Xboxen och PGR2 (som jag för övrigt är mästare på).

Och bara för att han har varit "duktig" idag och klarat guld i flera klasser ska han bli serverade lite varma hallon och vanlijglass. Kan tänkas att jag tar lite jag med. Sedan kommer kvällen och natten spenderas med Java-boken som jag älskar minst lika mycket.

Måste även nämna att EmiliaP as we speak sitter på ett flygplan mot NYC. Och jag vet att hon kommer få ett alldeles underbart år därborta eftersom hon, liksom jag, är en Happy Hippo (internt).

Och till min älskade MalinJ kommer en ny text att klura på:

Bit min läpp och stäng mina ögon
Ta mig bort till paradiset
Jag är så jävla uttråkad
att jag blir blind.

Och ensamhet måste räcka
Bit min läpp och stäng mina ögon
Jag var påväg till paradiset
Vissa säger: Sluta, eller bli blind
Men det är bara en myt.

programmering..

.. kan verkligen gå och dö någonstans. Visst, det är användbart men jag kan försäkra er om att jag aldrig kommer arbeta med det. Och nu har jag dessutom huvudvärk!

Helgen har spenderats på följande sätt: Promenad, myskväll, promenad, myskväll, myskväll och till sist ännu en promenad. Denna gång på Skansen. Spännande och se "Nordiska vilda djur". Och grisar <3

Well, på söndagskvällen kom Mille. Kul tycker jag, även om det inte var någon längre visit! 

Igår följde jag och min man Mille ner till stan där hon mötte en vän för att ta sällskap till Ambassaden. Jag och Eric stannade därefter till för en kaffe på Waynes innan det var dags att uträtta dagens ärenden.

Och ärendet för dagen bestod i att "mysteryshoppa" åt Telenor, dvs fejka att man vill ha något bara för att se hur återförsäljare reagerar. Måste säga att jag inte tackar nej till att få låna en bil, ta med sig sin man och åka runt o ljuga en hel dag - och dessutom få pengar för det. Nu återstår bara ett antal formulär, sen är uppdraget slutfört!
Tack Telenor!

Idag är jag trött, chinkig, tacksam och glad? Fin kombo, jag vet! Nu blir det soffan!


classic#4

"Alfred Nobel var ju i alla fall den första som fick Nobelpriset"

Sagt av min pojkvän under "Postkodmiljonären" tidigare ikväll när man skulle ordna Nobelpristagare efter vilket år de fick priset.

F6

Måttligt roligt att sitta i skolan i tre timmar och vänta på F6 (alltså Föreläsning 6). Ännu mindre roligt när man vet att Eric är hemma och väntar med ingredienser till fiskgratäng som vi ska försöka oss på att tillaga ikväll. Har mina tvivel, men vi får se hur det går.

Imorgon har vi bara labb och på torsdag är det samma visa som idag.. dubbla lektioner med massa timmar emellan. Men på fredag, då, då är vi lediga. Hoppas på fint väder och en mysdag. Maccan kommer ner på fredagen också, så en öl eller två får nog intagas till hans ära. Och i helgen kommer lilla Emilia som snart flyger iväg från mig, blä! Men trevligt sällskap i trevlig miljö är som sagt alltid trevligt.

Programmering är askul btw. Not.

Malin:

Ge mig någonting som jag behöver
Garanterad belåtenhet
För jag tänker på ett helt nytt hopp
Det enda jag någonsin känt till
Och nu vet jag att det är allt jag vill ha.

halloween

Jag är uppe på tok för tidigt idag. Egentligen inte, men det känns bättre att säga så.

Josse och Fia åkte för en stund sen och sen dess har jag försökt få JDK-toolsen att fungera i Textpad - men varför skulle jag få det att funka liksom? Blir så trött.. får åka ut till Kista iaf idag då. Blä, har börjat tröttna på att ta mig ut dit när jag likaväl kan göra arbetet hemma.

Lite kaffe på det?

Helgen har som vanligt varit trevlig. Tjejerna kom upp på torsdagseftermiddagen då kvällen spenderades med god mat och tv. Fredagen bestod av Labb2 + lunch + fest. Vi började lite lätt hos mig i sällskap av Tinna, för att sedan leka klack-marathon bort till theBridge, eftersom vi absolut inte orkade betala inträde. (Vi hann). Kvällen slutade dock inte ultimat efter lite Tequila som jag uppenbarligen inte tål längre. Börjar nog fan bli gammal..
Well, nya tag på lördagen. Tjejerna stack ut på stan medan jag duschade och fixade lite. Sen var det bara att gå på det igen. Kvällen spenderades på Malibu, ett relativt nyöppnat ställe på Kungsgatan. Fick nästan lite Natti-vibbar, då halva Ronnebys befolkning bestämt sig för att besöka huvudstaden under samma helg. Kul hade vi i alla fall - jag, Josefine, Fia, Sanna, Marina och vår pimp Lukas. För att inte tala om alla pudelrockare, jokrar och ja, allt vad folk nu var utklädda till. Alkoholhalten denna kväll var mycket lägre, vilket jag trivdes utmärkt med. Kvällen avslutades enligt tradition på McDonalds i sällskap av några italienare som förmodligen inte förstod att jag förstår italienska. Alltid lika underhållande!

Efter en lagom lång sovmorgon på söndagen ringde jag upp min älskling som av någon konstig anledning sov hemma hos mig i Ronneby. Tyvärr var flyget fullbokat, men han kommer idag istället vilket är fullt överlevnadsbart. Bara några timmar kvar nu :)

Och under tiden som jag skrivit detta har jag mha Glenn fått JDK och TextPad att göra som jag vill. Tack och hej



RSS 2.0