classic#2

"Varför kan inte alla förortsfamiljer stanna hemma när jag åker tunnelbana?"

Jag tillägnar nästa classic till mig själv, sedan jag i förmiddags på Fridhemsplan klämde ur mig detta inte-så-brillianta uttalande efter att ha snubblat över massa barnfamiljer som (till mitt försvar) faktiskt tog överdrivet mycket plats.

ITK1:AM

ITK1:AM - Analys och modellering av kommunikativa system.
Blocket Analys och modellering har som mål att lära ut metoder för objektorienterad analys och modellering.
DET NI!

Det känns i alla fall bra än så länge. Ryktet säger att HCI-kursen var den tyngsta inom programmet. Och klarade jag nu tentan (?) där, så känns detta som lite nerförsbacke. Har tänkt läsa kurslitteraturen LITE bättre denna gången också.. läste inte ens hälften av vad man skulle på förra.

Härlig vecka har jag framför mig också! En föreläsning per dag, förutom onsdag då vi är lediga. Och inga grupparbeten så långt ögat når heller. Underbart! Kanske man äntligen skulle ha tid att ta ett fotbad, städa och ja.. blogga? :D

Lite halvspännande föreläsare vi har dock. En man från Lettland med en RÄTT intressant tolkning av engelska. Jisses!

Men det blir väl bra det också!! Nu ska jag kolla idol eller vad mina tre kanaler nu bjuder på!

google är min vän

http://lmgtfy.com/?q=joshua+radin+stockholm+oktober+2009

Joshua Radin Stockholm oktober 2009:
13 oktober - Stockholm, Debaser Medis. 190kr + 15kr serviceavgift

Överkomligt!



the clouds in your eyes
down your face they pour
won't you be the new one burn to shine
i take the blue ones every time
walk me down your broken line
all you have to do is cry

/ Joshua Radin - Closer


ett steg närmre..

.. till Green Day & Malin Jensen. Gillar tanken!

Det enda negativa är att jag kommer bli tvingad att gå upp 7 på måndagen därefter. Vilket försök till att förstöra stämningen liksom!

Jag gillar också tanken på att Eric kommer hit om mindre än fem dagar! Ska bli mycket mys, god mat och höstpromenad på Djurgården. Bara en vecka kvar för min lille pojk i Kalmar nu också (förhoppningsvis..). Sen, om allt blir som planerat, blir jag sambo på heltid.

På tal om sambo, så har jag testat på det i helgen. Lägenheten var utlånad, och jag flyttade hem till Vevve i Hökarängen. Fredagsmys med pizza och idol, följt av tentaplugg. Tentan i sig var typ.. dryg? Men vilket prov är inte det. Kändes bra i alla fall, så jag väntar med spänning på resultatet! Resten av lördagen spenderades på shoppingrunda, följt av lite kinamat. Kvällen startade hos Vevve och fortsatte in mot stan och till 'Björn från Sjöstaden'. Därefter t-banan mot stan och Collage, där vi stannade större delen av kvällen. Packat med folk? Eh, ja. Packat med folk av intresse? Eh, nej. Linken och Yoggi kom i alla fall förbi en sväng, vilket räddade mitt sociala behov för en stund. Till sist blev lill-caj väldigt trött och tvingade hem Vevve till lägenheten igen.

Imorgon är det dags att påbörja en ny kurs, Analys och Modellering av Kommunikativa system. Ingen aning om vad det innebär, men jag anar att det är som en "fortsättning" på det vi gjort hittills. Förhoppningsvis lite mindre tidspress denna gången! De senaste veckorna har varit aningen hektiska. Har levt som i en bubbla bestående av affordances och interaktionsartefakter. Vilket förmodligen lönade sig på tentan!!

Ikväll myser jag med thé och tv och firar min mentala ledighet med det nya numret av Cosmopolitan. Det mest intressanta hittills är att Joshua Radin kommer till Stockholm nu i Oktober. Den enda frågan som återstår är: Har en fattig ensamstående student verkligen råd med tre konserter på en månad? Svar: Nej. Men vi ska nog lyckas pussla ihop det!! Hade varit hur mysigt som helst att ta med Eric.


Ytterligare bevis på att tiden går är att lilla Natali fyller 1 år idag! Tant Cajsa är stolt över att ha en så söt syssling-dotter!!

Grattis sötnos!

(erkänner bildstöld från mamma Jessica som borde komma o hälsa på mig snart!!)

21 guns/21 days

Om 21 dagar kommer jag och Malle få höra 21 guns live! Och hur nice är inte det?

Det som har skett är alltså att jag fått tag på biljetter till Green Day på Globen den 11:e oktober. Så om jag inte var tillfreds med mitt liv för en timme sen, så är jag definitivt det nu! Heeeeeelt överdrivet.

Detta gav mig energi för att klara tentan som infaller nästa lördag. Känns inte alls lika kul, men vad gör man? Har i alla fall haft en ypperlig vecka med min älskling här som sambo. Han hade iofs kunnat skippat "jag-är-jättesjuk-snacket". Men det var mys ändå. Känner mig lite ensam och övergiven här i soffan nu.. men med lite Green Day ur högtalarna är ingen ensam!

På tal om det så har Spotify fuckat ur helt. Reklam mellan varje/varannan låt och den pausar låtar lite efter behag. Och så pass nära som jag bor deras huvudkontor så förväntar jag mig faktiskt mer. Skärpning!

Home is where your heart is,
but what a shame cause everyone's heart doesn't beat the same

myscaj

Sitter här i sällskap av min ytterst trevliga (och nyuppdaterade) playlist myscaj :)

Borde egentligen läsa någon av mina oöppnade böcker, men jag orkar verkligen inte. Ska försöka samla kraft till att skriva ihop lite text till vår nästa uppgift om cognitive walkthrough som ska vara något sorts användarvänlighets-test. Fattar principen av vad vi ska göra, men instruktionerna (och själva sidan som vi ska testa) känns värdelösa. Men det ska väl gå ändå!
Fick betyg på våra första inlämningsuppgifter idag, damn vad dissade vi blev. Vissa grejer håller jag med om, men han behöver ju inte överdriva i stil med idol-juryn. På tal om det så startade idol idag.. jag är inget jätte-fan men har man typ 5 kanaler så känns det ändå rätt trevligt. Och ny tv dessutom :) :)

Men allt flyter på som det ska, och på fredag kommer min älskling hit. Längtar!

citycat

Hej blogg. Jag har valt att behålla dig!
(eftersom alla som bor i sthlm tydligen måste ha en blogg)

Tre negativa saker med huvudstaden:

1. Stockholms kranvatten är skitäckligt. Tacka vet jag Ronnebys hälsosamma källvatten.
2. På nätterna blir gatorna runt mitt hus invaderade av citycats. Jävligt irriterande!
3. Det har regnat varje dag sen jag kom hit. Och det är tre veckor sen.

Utöver det så är faktiskt allt till belåtenhet.


Förra veckan var det skolan som gällde - mer eller mindre konstant. Jag råkade även ut för en släng av svininfluensan.. är dock på bättringsvägen nu.
Mitt i mellan feberhallucinationerna och Norman-snacket lyckades jag på något sätt bli godkänd på min första dugga, vilket jag firar med en ny tv. En söt Samsung 32'' är numera välkomnad till mitt hushåll!

Som om inte det vore nog belönade jag mig med ett våffeljärn samt matchande elvisp. Vilken normal person kan klara sig utan det liksom? Inhandlade också ett fodral till min fina dator som numera ska få följa med mig till skolan. Sen har jag köpt skor - i massor. Kan diskuteras hur min plånbok mår efter det..

För att höja mitt humör ytterligare passerade jag Filip och Jenny Hammar igår på stan, vilket genast fick mig att tänka på Söndagsparty med Filip&Fredrik och Fredriks söta dotter Pella. http://www.youtube.com/watch?v=LZbE2eHNhZo Detta goda humör resulterade i en glamourös söndagsmiddag med Tinnet som gäst.

Ja, mitt goda humör höll i sig såpass att jag idag bjöd min far på middag som tack för transporten av tv:n.

Nu hade jag tänkt förbereda en matlåda inför morgondagen då jag ska på föreläsning och grupp19-konferens (haha).

Ciao!


söndag


eric är söt :)

RSS 2.0