dagens insats

Morgonen var en riktig bitch mot mig idag. Försovning, bad hair day och rush-hour på t-banan. Väl på skolan upptäckte vi att det bara var jag och Marcus som var där, båda utan böcker. Boken, som vi senare fick erfara var "jätteviktigt" för labben, kommer inte förrän tidigast imorgon. Så det var bara till att ta sitt pick och pack och åka hem igen.

Men idag har jag också varit vardagshjälte. På väldigt låg nivå såklart.

Då jag var påväg hem från min storhandling på Fridhemsplan frågade en kvinna (i mammas ålder ungefär) om t-banan gick till centralen, vilket den gör. Hon ställde sig bredvid mig och väntade när hon helst plötsligt utbrast "Jävla telefon" varpå hon berättade att den hade hängt sig. Eftersom hon vägrade släppa ögonkontakten sa jag något i stil med "det händer alla ibland". Sen började hon babbla om att hon åkt till Stockholm enbart för att möta en kompis, som hon nu inte fick tag på eftersom telefonen hängt sig. Teknisk som jag är rådde jag henne att ta ut batteriet och starta om telefonen. Efter många om och men lyckades hon och blev överlycklig när mitt råd hade fungerat. Hon tackade mig i flera minuter kändes det som. Kul att hjälpa folk ibland faktiskt, även om mamma lärt mig att man inte ska prata med främlingar. Jag sammanfattar det till: DAGENS INSATS.

Utöver det har jag storstädat inför besök under morgondagen. Har även inhandlat nya träningsbyxor, sportbehå, leggings, tights samt ett par mörkblå jeans från Gina Tricot. Viktigaste inköpet idag var nog ändå mina fyra  svarta muggar som jag spanat in en tid (sen igår).

Nu hade jag tänkt fortsätta mina repriser av Prison Break och jag skyller på min ronneby-visit förra veckan som väckte gamla goda PB-känslor.



Michael Scofield i mitt hjärta för alltid. Och ja, det är en fjortiscrush.

ITK1:P1

Well, dubbla föreläsningar idag, plus en igårkväll på video. Programmering vetiFAN alltså. Kommer förhoppningsvis bli kul när man väl kan, men just nu känns det helt överdrivet svårt. Men så är det väl med allt. Ska ge mig fan på att bli bra iaf. Kurslitteraturen var dessutom slutsåld idag, så det finns inte mycket mer jag kan göra för tillfället.
Eller jo det finns det. Jag kan ladda ner program och börja programmera. Men vem gör det frivilligt en tisdagkväll?

Ronneby-vistelsen var 3vlig. Mycket mys, en del fest och massa umgänge med familj och vänner. Skönt att veta att Ronneby finns kvar för visiter, även om jag för tillfället mycket gärna håller kvar det till just visiter. Har fått en viss distans redan. Känns skönt!

Men visst längtar man till ett eget hus där man slipper att ens granne konstant sjunger opera. Sjukt irriterande när man kommer hem med en härlig (och självförvållad) huvudvärk såhär på eftermiddagen. Men jag klagar inte........

[Sensommarbild från en Djurgårdspromenad. Gillar.]

Måste dessutom ge tummen ner för vädret. Har inte sett solen på flera veckor nu tror jag. Och det har inte ens börjat än. Usch och fy. Denna vintern kommer jag minsann gotta mig på tunnelbanan istället för att tvingas gå/cykla i ur och skur. Ytterligare en tumme ner tilldelas till min man, som hellre spelar WOW än är hos mig. Om någon är i samma situation och vill prata kan ni adda mig på: [email protected].

Det var allt för mig för idag.
..eller nej, inte riktigt. Malin, redo för en ny?


Allt jag vill veta - det är en jävla sak
Inte vad det är i medicinen
Allt jag vill göra är
Jag vill andas men det finns inga inkluderade batterier
Vilket är det senaste sättet att dö - Att skrika Halleluja?
Att sjunga ut "gryningens tidiga ljus"?

De ruttnades tystnad är glömd
Men de skriker åt dig.

classic#3

"Vi ska bara hämta ett rum"

18/10-2009

Såhär två veckor i efterhand har jag kommit på att detta uttrycket faktiskt förtjänar en plats i min classics-samling. Händelsen utspelar sig i skolan, då grupp 19 bestämmer sig för att lämna seminariesalen och istället hitta ett mindre grupprum. Och för att underrätta ansvarig lärare uttrycker sig Marcus ungefär såhär underbart.


landsbygd

Jahapp, hemma i min gula soffa i Ronneby igen då. Blandade känslor, men känns ändå helt okej nu med älskling, Scrubs och cola.


Enbart till dig, MalinJ:

Att leva och inte andas är att dö i tragedi
Att springa, att springa iväg,
För att hitta det du tror på.
Och jag lämnar bakom mig,
en orkan av jävla lögner.



Hörs imorgon, PUSS

skägg

Helgen har återigen varit nice. En lugn fredagskväll i soffan följt av en tvätt- och städlördag som avslutades på Annexet i sällskap av burlesk dans, Glenn och Mustasch (eller Skägg som Malin kallar dem). Nice live-spelning, även om jag var nära att gå med i klubben "Vi som svimmar på konsert" efter ett rejält slag i magen. Trodde att jag förlorat alla revben och min syn. Men jag lever och mår bra än idag, så jag överdrev nog lite.

Well, dagen i fråga har varit chill. Lite städning, en sväng inom gymmet och en fin söndagsmiddag i min ensamhet är ungefär den perfekta söndagen i mina ögon.

Och på onsdag bär det av mot Ronneby, efter ett uppehåll på ca två månader. Kan väl bli lite spännande kanske! Mammas kanelbullar är mest efterlängtade.. efter baby och friends såklart. Får se vad helgen har att erbjuda, men jag misstänker redan nu att ni finner mig på Natti på lördagsnatten (då det dessutom är dags för vintertid). Blä! Men en extra timme på Natti är ju det bästa. Hö-hö.

Morgondagen kan tänkas innehålla spår av skolgång, men än är det inte fastställt. Beror på om min lärares fru föder barn. Vi följer händelsen (och schemat) med spänning.

Nu blir det lite HIMYM innan skönhetssömnen införskaffas. Btw, Robbie Williams är mys. PUSS

lucky day

Idag har varit en bra dag. Och visst gillar vi när det är så?

Dagen påbörjades med att jag gick rakt upp när klockan ringde, utan några protester. En dusch och frukost senare var jag i alla fall påväg mot skolan, sen som vanligt. Men tack vare min supersnabba trapp-löpning hann jag precis med tåget så jag slapp bli sen. Tur kallas det!

Grupparbetet flöt på bra idag, känns för en gångs skull som att vi kommer någonstans med de där jobbiga diagrammen! Kollade upp tentan som kommit ut som pdf på Daisy. Lill-Caj hade faktiskt blivit underkänd på en fråga, men läraren hade av någon anledning ändrat sig och gett mig ett E istället. Tur kallas det!

Vid tre-tiden var det dags för mig att bege mig mot arbetsintervju som receptionist hos Komet. Då t-banan var rejält försenad hade jag exakt sju minuter på mig tills jag skulle vara där. Löpare som jag är (not) sprang jag hela Regeringsgatan ner och fann till sist mitt mål - Jakobsbergsgatan 22. Dörren var låst, men hade turen att få gå in tillsammans med en man som hade passerkort. Väl där (enbart två minuter försenad) upptäckte jag att intervjuarna också var försenade. Tur kallas det!

Själva intervjun gick också bra. Eftersom det var en gruppintervju började de med en liten introduktion innan vi själva fick presentera oss. Anser att jag presenterade mig själv på ett ypperligt sätt. Sedan var det dags för personlig intervju, som också gick skitbra. Verkade så på henne i alla fall. Sedan fyllde vi i några papper innan det var dags att avsluta intervjun. Skicklighet kallas det!

Av ren lycka(?) bestämde jag mig för att ta en promenad hem istället för att åka t-banan. Känner mig så duktig idag. Nu ska jag snabbstäda lite innan det är dags för träning. Ciao!

grön dag

Helgen blev ungefär lika bra som jag hade hoppats!
MALIN JENSEN
kom upp redan på fredagen och blev ett tillskott i vår lilla familj. Fredagen påbörjades med några öl, och efter en storstads-diss på lägsta nivå (haha, 19-fyllda-gräns, Malle) så fortsatte kvällen med öl borta i Gamla Stan för att sedan avslutas enligt tradition på McDonalds.
Lördagen gav en lång sovmorgon, en lugn frukost och sedan påhälsning av massa släktingar. Hade fått äran att vara barnvakt åt mina små kusinbarn lördag-söndag då föräldrarna firade Tobbes 40-årsdag. Kung-Fu Panda och lite godis är faktiskt helt okej en lördagskväll. Natten bestod av Final Destination 2 (riktigt värdelös film för övrigt) och till sist var det läggdags. När Emilia sedan väcker mig vid 6 och berättar att det är morgon ångrar jag djupt min sena filmkväll. Men som vilken förälder som helst gick jag fint upp och försedde de små med frukost innan vi begav oss mot sovrummet för att spela lite xbox tills Malin och Eric vaknade. Vid 12-tiden var det dags för barnen att bli hämtade, och jag och Malin begav oss ner mot stan en snabb sväng. Sedan hem, laga mat, äta mat, äga pojkarna på xbox, öla, sminka oss, öla.

Och sen var det dags: Greeeeeeeeeen Daaaaaaaay!


Vi begav oss (i ösregn) mot t-banan och efter ca en kvart var vi framme. Äntligen började mina nerver dra igång på riktigt. En lagom lång kö var vi äntligen inne. Utan större svårigheter fann vi våra platser och satte oss till rätta.
Helt sjukt bra show måste jag säga.. De är och förblir mina favvisar, var folk än säger. Underhållning av högsta klass, och Are we the waiting och St Jimmy var grymma live, liksom den akustiska versionen av Last Night on Earth som Billie Joe körde mot slutet av showen. Ah, sjuk kväll helt enkelt!!

Tack Malin :)




TILL MALIN:

Jag går på en ensam väg
Den enda som jag någonsin känt till
Vet inte vart den går
Men det är hem för mig och jag går själv

Jag går på en tom gata
På Boulevarden av Trasiga Drömmar
Där staden sover
och jag är den enda där och jag går själv

Jag går själv
Jag går själv

Jag går själv
Jag går s..

Mina skuggor är de enda som går bredvid mig
Mitt ytliga hjärta är det enda som slår
Ibland önskar jag att någon därute ska hitta mig
Men tills dess så går jag själv

teacup pig

Jag har blivit kär - i en gris!

Jag är absolut inte någon husdjurs-människa, men ända sen jag hörde talas om teacup pigs (eller microgrisar som de även kallas) har jag velat ha en.


Min lilla sötnos ska heta Bertil.

Åh, jag är helt såld. Köp en till mig? Eriiiiiiic?

Och på tal om små saker så är det bara en litenliten föreläsning och litelite grupparbete kvar innan jag ska möta MALIN JENSEN på T-centralen imorgon. Kan inte bli bättre! :)


höstmys

Blä, skolan börjar kännas dryg. Eller denna kursen.. fattar ingenting och vi blir inte kloka på vad som är rätt eller fel. Hoppas på en förbättring snarast!!

Men igår var en sån där riktig mysdag.
Jag var ledig från skolan, så vi gick ner mot stan. Vi hamnade på en parkbänk i solen i Kungsträdgården, innan vi begav oss mot Gamla Stan och hittade en liten italiensk restaurang. (Jaja, vi åt pizza). Tillbaka in till stan och Åhlens förljt av ett besök på H&M Home Showroom (på Drottninggatan) där vi införskaffade en ny badrumsmatta och två fina matchande lakan (bilden). Ska försöka få en tvättid nu i veckan så vi kan börja använda dem, duktigt söta alltså!

Gårdagen avslutades med ett biobesök: Flickan som lekte med elden.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den, fick massa konstiga känslor efter.. men definitivt sevärd!




Och nu är det faktiskt bara: torsdag, fredag och lördag som ska överlevas innan min Malle kommer hit!

sunday morning

Sunday morning rain is falling
Steal some covers share some skin
Clouds are shrouding us in moments unforgettable
You twist to fit the mold that I am in

/Maroon 5 - Sunday Morning

Ett faktum som kvarstår är att jag ogillar söndagar. Särskilt de när det regnar och jag inte har ro att bara ligga i soffan och ta det lugnt. Har bäddat sängen, diskat städat lite och till och med vattnat blommorna. Funderar faktiskt på att plugga. Vet inte vad det är med mig?

Igår var en lagom trevlig lördagskväll. Grupp 19-möte (-Fredrik, +Eric) hemma hos Veronica med tacos, hockey och alkohol. När det var dags att ta oss in mot stan märkte både jag och Veronica att vi glömt våra leg, vilket innebar att vi fick bege oss mot hemmen. Tanken var att vi bara skulle hem en sväng och sen gå ner mot stan igen. Men efter en kvart på soffan insåg vi att sängen var det enda rätta alternativet. Det tackar jag för idag!


(Den enda bilden från gårdagen. Men den räcker gott o väl).

Ikväll blir det pizza+parlamentet vilket jag inte tackar nej till. Kan tänkas att vi får sällskap av Tinna om hon nu har tid ;)


7 DAGAR KVAR NU MALLE!

RSS 2.0