trick or treat

Idag har varit en bra dag. Sov ut, åt en lång frukost och allt var allmänt bra. Fint väder och den biten också. Sedan kom systern hem från skolan, vi åt lunch och sedan städade vi upp lite i hennes rum. Jag hade, dum som jag är, lovat att hjälpa henne. Sedan kom typ 30 av hennes vänner för att förbereda sig för busellergodis-turnén. Då bestämde jag mig för att ta cykeln över till San Donà. Där har de ett litet större utbud av butiker än vad vår stad har. Vi bor ju inte inne i Venedig, utan i en förort en kvart därifrån.
Att cykla i Italien är inte det lättaste. Jag tror att jag i alla fall lärt mig de viktigaste reglerna: Cykla aldrig på trottoaren eller någon annanstans där det verkar säkert, det är bättre att cykla MITT i trafiken. Kör över gatan överallt där det inte finns övergångsställen, de är överskattade. Och framför allt, använd aldrig bromsen mer än en gång under din cykeltur. Fortfarande levande gick jag in i den första butiken, Terranova. Min favoritbutik. http://www.terranova.it/ Där köpte jag det mesta av det som inhandlades idag. image19
1. Kortärmad, lång polotröja, Terranova fashion.
2. Silkesblus, Terranova fashion.
3. Linnen: plommon, grått, vitt, Terranova Basic.
4. Träningströja, Terranova Sports.
5. Träningsbyxor, Terranova Sports.

Gick vidare in på Benetton, men där handlar jag nästan aldrig något. Inte heller idag.  Sedan blev det Sisley och Stefanel. Gick sedan in på Intimissimi, som är återförsäljare av Victoria's Secret-underkläder i Italien. Vandrade bort till LOFT, där jag spanade in matchande halsduk, mössa och vantar i grått från Baci&Abbrazzi. Tror jag ska införskaffa dem på fredag. Sedan fick jag återvända hem, eftersom jag lovat att komma och kolla på Rickards match. Insåg rätt snabbt att jag aldrig tagit mig till Campo Sportivo själv, men det gick bra. De förlorade förresten, 4-0. Jag cyklade hem, och kom givetvis hem före pappa och Rickard. Så jag ringde på, men givetvis var inte min syrra heller hemma. Så jag gick o tog en kaffe på ett cafè i väntan på att de skulle komma hem. Medan jag satt där kom det in massa utklädda barn som bad om godis. Jäkla liv. Nu sitter jag här och beundrar mina köp..
..OCH SNART ÄR DET DAGS FÖR PIZZA!!  =D

italien

Såå, efter många om och men så är jag framme i Venedig. Jäkla massa omständigheter innan jag kom fram. Jag var febrig i lördags och tog det bara lungt mest hela dagen. Packade därför väldigt dåligt. Sedan skulle jag iväg på kvällen, och kom hem mycket senare än beräknat. Så vid 3-tiden började jag packa ordentligt. Sedan vid 4 upptäckte jag att det inte fanns några matchande tåg till min avgång. Stress!
Sedan, bara för att göra det ännu lite sämre fungerade inte vår skrivare, så vid halv fem ringde jag mamma som fortfarande var på jobbet (!) och bad henne skriva ut mitt resebevis. Självklart så glömde hon det, jag blev skitarg och allt blev galet. Jag sov ca en timme innan det var dags att gå upp igen. Tog tåget vid 8 och hann precis med planet. Ibland har jag bra mycket tur.

Idag är pappa är på möte, Lena i Rom och syskonen i skolan, så det är bara jag i huset. Sitter och dunkar Arctic Monkeys. Det är väl bara en tidsfråga innan grannarna klagar. :D
Anyhow, ensam i huset = äta ihjäl sig på chokladkex. Livsfarligt! 

image18Har även fixat naglarna, kollat tv och ska snart fixa lite kaffe. Var och kollade på min bror när han spelade match igår. Jäklar var jag frös, det var jag inte beredd på. Rickard gjorde ett mål och jag är stolt. :) Det är i stort sett allt jag gjort hittills. Idag regnar det och jag har inga nycklar til huset, så jag är rätt körd när det gäller att gå ut. Men jag antar att jag tar burken med chokladkex och lägger mig framför tv:n igen. /C




I don't hate you. I nothing you.

modevisning

Idag är jag sjuk. Jävligt skönt att bara få sova och slippa bry sig. Och så är det höstlov. Me like.
Har bara varit hemma och kollat film hela dagen. Ikväll var jag på modevisning för LK. Hade flera kompisar som gick modeller, jätteduktiga var dem. Snygga kläder dessutom. De hade tre visningar, och det var fullsatt på alla. Jag tycker det är roligt när det kommer mycket folk. Det är inte ofta ronnebyborna orkar ta sig ut när någon för en gångs skull arrangerar något här. Och butiken sen. Skitsnygg! Kändes absolut inte som jag var i Ronneby när jag gick in där. Credit till LK. :)

image16

När älskasverige-rushen  gått över blev jag så jävla trött på Ronneby igen att jag bestämde mig för en liten tripp ner till Italien över höstlovet. Det är inte särskilt varmt därnere, 15-20 bara. Men det är ju definitivt bättre än här. Och pappa är ledig hela veckan, så det blir nice. Pappa gillar ju att shoppa. :) Så på söndag morgon bär det av. Före det ska jag klara av ett 20-årskalas imorgonkväll.  Hoppas det blir trevligt!


Och nu är det dags för mysklädes-ombyte och en film! Tja!


im still alive

Jisses. Omfg. No comments.
Jag skulle kunna fortsätta såhär ett bra tag när jag tänker på min resa.

Det började redan vid inflygningen då jag upptäckte att typ hela norra Polen var täckt av snö. Jag hatar snö.
Sen skulle vi på någon sorts sightseeing i gamla delarna av Gdansk. Vi gick precis så länge att jag hann bli genomblöt om fötterna och förstöra mina skor på kullerstenarna. Jag hatar att döda skor.

Sedan skulle vi hem och träffa familjerna innan det var dags för utgång. Där blev jag iaf glatt överraskad. Mamman och pappan var jättetrevliga, men pratade knappt någon engelska, vilket jag tyckte var skönt. De hade en fräsch 4-plansvilla med jacuzzi och hela den biten. Jag fick den översta våningen för mig själv. På kvällen gick vi till ngn bar. Jag ville inte ens gå ut, men alla andra skulle gå, så jag hade inte så mkt val. Något som jag inte visste var att de enda som har blont hår i Polen är hororna. Därför fick jag givetvis en hel del förslag från äckliga polacker som fick mig att chinka ihop totalt.
Lördag: Det var meningen att vi skulle gå ut i skogen. Men pga. vädret slapp vi det. Istället åkte vi för att se vart Kopernikus höll hus. Jag ser inget värde i det, men tydligen var det en stor grej. Bussarna från 70-talet och vägarna som på sin höjd anlades på sent 1800-tal gjorde ju inte resan mer bekväm. På kvällen gick vi ut igen, och nu var jag på riktigt dåligt humör. Jag övervägde att ringa och boka om färjan eller fixa ngn som hämtade hem mig. Men jag försökte trösta mig med att de finns de som har det värre. När vi äntligen skulle hem hamnade vi mitt i en hagelstorm. Finns egentligen inte mycket mer att säga?
Söndag: Dagen skulle spenderas med en rundvandring i gamla stan. Den polska läraren som försökte agera guide hade ett riktigt kasst uttal på engelska och jag orkade inte anstränga min hjärna så jag kommer inte riktigt ihåg vad det var vi tittade på. Min och Saras familjer är goda vänner, och ville visa oss ett stort slott från medeltiden. Det var det mest intressanta på hela vistelsen tror jag. Det var gigantiskt. Sedan åt vi en låång söndagsmiddag tillsammans. Som vanligt fick vi denna eviga soppa som polacker alltid äter. Sedan var det något kött med potatis och sås. Det var helt okey, fast portionerna är otroligt små. Jag har varit konstant hungrig i fem dagar, och jag är inte ens stor i maten. Efter middagen gick vi och bowlade. Stack sedan till McDonalds för att få i oss lite näring.

image17

På slottet. (Från vänster: Min polackiska vän Dominika, Sara, Jag, Dominikas pappa, Gosias mamma, Saras polackiska vän Gosia.)

Måndag: Första dagen vi hälsade på i skolan. Vi skulle träffas på tredje våningen och mötte säkert 100 elever på vägen. Minst 80 av dem pekade på mig och kallade mig olika saker. Det kan nog fan inte vara så lätt att vara polack. Efter skolan åkte vi till föräldrarnas klädfabrik. Det var aningen trevligare. Hon berättade att de gör kläder för Prada m.fl. Fick en vinterkappa som "ändå skulle slängas". Mamman frågade mig vad jag tycker om för färger. Mitt svar blev givetvis svart och vitt. Hon visade sedan en ritning på en kavaj, som var skitsnygg. Vilket jag också sa. Hon tog lite mått på mig och sa sedan "den är klar imorgon". Me likey. På kvällen gick vi på bio och såg "´Knocked Up". Den var absolut underhållande. Sen, för att få i oss föda, övertalade vi våra polacker att gå och äta pizza.
Tisdag: Också skolbesök. Vi skulle delta i nån sorts debatt. Jag blev förste talare emot kärnkraft i Polen. Verkligen det ämne som jag är enormt påläst inom. De jag teamade med sa att det var onödigt att förbereda mig, så jag brydde mig inte om det. Fem minuter innan det skulle börja drällde det in massa random polacker som jag tydligen skulle prata för. Inte så roligt. Men vi vann debatten. Förmodligen inte tack vare mig. Gick sedan ut och åt lunch med familjen innan det var dags för att dra hem och packa det sista. Väl framme vid färjan kom jag på hur jävla rädd jag är för vatten och båtar. Inte bra. På färjan skulle alla äta, men jag klarade inte det. Vi kollade lite i tax-free butiken, sen tog vi en dusch och efter det började vi spela kort. Jag tog hem hela pokerturneringen. Inte för att jag vann nånting, men ändå. Sedan skulle resten sova, så det var bara jag och Tinna kvar. Vi la oss i min enbäddshytt och ja, försökte sova. Gick inte jättebra. Låg vaken hela natten, eller de tre timmar vi spenderade åt sömn.


"Jag älskar Sverige" var det enda jag kunde få fram när jag skymtade den första ön i Karlskronas skärgård imorse. Och efter en sånhär upplevelse gör jag verkligen det. Denna dag ska helt enkelt ägnas åt att älska Sverige.

cajsa goes simple life

Well, nu sitter jag här ganska exakt 11 timmar före avresa. Har, precis som jag trodde, inte sovit normalt på hela veckan. Vaknat ca 23904 ggr/natt. Italienskaprov + fett ekologiarbete har inte gjort saken mycket bättre. All min lediga tid har använts till plugg. Men nu tänkte jag sluta klaga - NOT.

Polen, polen, polen. Hur mycket jag än tänker på det kan jag inte vänja mig vid tanken på att jag under 5 dagar ska bo hos en polsk familj som jag aldrig träffat förut. Häromdagen fick jag reda på att vi ska delta i en "Oxforddebatt". Vad det innebär har jag ingen aning om, men vi måste vara pålästa om polsk kärnkraft. INTE SÅ ROLIGT. Den enda anledningen jag nånsin hittat för denna resa var just att slippa skolan, men nej. Hur kunde jag ens tänka så?

Wellwellwelll, nu måste jag sätta igång med packningen. Och skicka iväg ekologiarbetet. Sista inlämningsdag var idag. Men ja, det är fortfarande den 18: onde en stund till.
Jag gillar datorer.


im going down

Jag och 8 andra från min klass ska åka till Polen nästa vecka med skolan. Vi ska till vår "vänort" Elblag, där vi ska bo hemma hos en polsk familj. Givetvis fick jag, som från början drog mig ur bara för att bli indragen igen, den värsta tänkbara "vännen". En i-like-to-read-books-tjej. Om man utgår från hennes mail så är hon så långt ifrån mig som man kan komma.  Om jag överhuvudtaget kommer sova fram till avresedagen är oklart, och om jag somnar så kommer jag definitivt drömma mardrömmar. Och nu är det försent att dra sig ur.

Well, med en vecka kvar i livet så blir det fest ikväll. Black & White-party. Igen. Får väl hoppas att kvällen lyfter upp helhetsintrycket av dagen. Annars vet jag inte vad jag tar mig till. Nu är det dags att göra sig iordning inför kvällens äventyr. /Cajsa


another weekend..

..denna gång lite mer händelserik än andra.

Började i fredags efter skolan då jag och tjejerna bestämt oss för att övernatta ute i Milles sommarstuga. Möttes på stan där vi inhandlade mat, godis och så vidare. Väl framme väntade vi på Sara som skulle komma senare, pga hennes häst. I brist på bättre, tog vi en promenad ner till havet. När Sara väl kom åt vi mycket och länge. :) Drack lite medan vi spelade kort, och sedan kollade vi på filmen vi hyrt. Final Destination 2. Jaja, inte världens bästa men inte så dålig heller. Runt 2-3 var det dags för sängen. Vaknade halv sju. Japp, ni läste rätt. Halv sju vaknade jag av klockan som slog. :) Märkte då att jag under natten blivit väldigt förkyld. Så jag låg där och snörvlade tills 9-tiden då Mille vaknade. Sedan vaknade alla efter hand, åt frukost och sedan åkte vi hem. Under frukosten satte vi på radion och hörde om mordet i Rödeby, som ligger bara någon mil härifrån. Läs mer om det här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article951126.ab

image14
(tjejerna på promenaden ner till havet. Från vänster: Mille, Josse, Malin, Tinna.)

Direkt när jag kom hem la jag mig på soffan till ett avsnitt av Dr. Phil. Det var ett special-program om Anna Nicole Smith. Fan vilket liv hon levde alltså. Somnade in någon gång mellan hennes begravning och rättegången om hennes dotter, och vaknade några timmar senare av mobilen som ringde. Gick då upp och halvsov framför datorn en stund, innan det var dags att göra sig iordning inför kvällen. Värmde lite av min utsökta köttfärssås och kokade spaghetti som jag slängde i mig precis innan vännerna kom. Förfesten ägde alltså rum hemma hos mig igår. Lika galet som vanligt. =D

image15
När vi äntligen kom fram till festen fann vi att den redan blivit nerlagd. Precis som de 20 senaste festerna jag varit på i Ronneby. Men för en gångs skull var det inga poliser där. Det var bara en av ägarna till festen som fick nog. Can't blame her. Halva ronnebys befolkning var där. Så vi började vår vandring ner mot centrum igen. Eller ja, vi hade faktiskt cyklar men vi gick ändå. Gick till Valles innan det var dags för hemgång. Skulle kunna kommentera kvällen ytterligare, för det var den värsta, rent informationsmässigt, på länge. Men jag avstår.

Denna underbara vilodag har ägnats åt absolut ingenting. Precis som jag vill ha den. Time to sleep /C.


förlorad på en öde ö

För ganska exakt en vecka sedan åkte NV-tvåorna ut till Tärnö, en ö utanför Karlshamn, där vi under två dygn skulle undersöka ön. Det var givetvis inget jag gjorde frivilligt. Eftersom..
.. I don't do våningssängar.
.. I don't do gemensamma duschar.

.. I definately don't do salthaltsmätning i Östersjön en lördagsmorgon klockan 8.

Men allt detta var jag tvungen att göra, då jag själv valt Marinbiologi som individuellt val. Det är visserligen värt det. 100 poäng för det lilla arbete vi utförde. På två dagar la vi ned kanske 4-5 timmar. Och javisst, vi hade roligt samtidigt, kollade film, spelade kort och gick spökrunda. =) (Tinna ville tydligen inte vara med på kortet, men det var det enda vettiga av korten ifrån Tärnö.)

image13

Jag var hemma runt ett på lördagen. Det första jag gjorde var att duscha. Sedan åt jag lite. Sedan duschade jag igen. En powernap och några koppar kaffe senare var det dags för mig att gå till jobbet. Skulle catera en tillställning på folkets hus, så det blev väldigt mycket att bära fram och tillbaka för min del. I ösregnet - inte så mysigt. Hade löftet om att jobba till senast 10, men kom hem runt 1. Då var det bara sängen som gällde. Vaknade vid halv tre på söndagseftermiddagen, stack och tränade och sedan hem igen. Kunde givetvis inte somna förrens runt tre vilket gjorde måndagen riktigt dålig. Vad som inte gjorde den bättre var när jag bestämde mig för att byta från XP till Vista. Skivan jag fått låna fungerade givetvis inte, så där satt jag utan dator. Somnade åtta i soffan, väcktes vid tolv av mamma och gick upp o la mig. Tisdagen ägnade jag åt att fixa till datorn med en fungerande skiva, och träna. Stukade foten, dvs ännu en dålig dag. Trenden blev inte bättre igår. Fixade lite med datorn. Upptäckte att alla bilder som jag lagt över till iPoden försvunnit, vilket gjorde mig riktigt förbannad. Alla bilder jag samlat på mig under typ 2 år är borta! Gjorde några tappra försök att få fram bilderna, men när jag insåg att det inte fungerade blev jag så trött och arg på tillvaron att jag la mig i sängen och vaknade först tre timmar senare när det var dags för middag. Drog i mig en stor kopp kaffe och stack sedan ner till gymmet en runda. Tränade BodyCombat, det enda rätta när man haft en vecka som denna.


Denna dag kommer jag ägna åt plugg om den grekiska mytologin,
antik litteratur och grekiska filosofer. Har prov imorgon.

 Ni vet vart ni hittar mig - däckad i soffan runt sisådär.. hm, åtta? =)

RSS 2.0