sthlm, parte trois

När jag, till tonerna av Coldplays X&Y, börjat packa upp och lägga ut kläderna för inspektion på sängen upptäckte jag att jag helt omedvetet inhandlat mycket blåa kläder. Men det kanske var på tiden, då jag knappt har några andra plagg i blått. Here they are:

image11

1.       Marinblå stickad polo, Bikbok.

2.       Vit skjorta m. ljusblå ränder, Zara.

3.       Klarblå kortärmad tunika, Bikbok.

4.       Turkost linne/klänning, Bikbok.

5.       Blommigt linne, Urban Outfitters.

6.       Mörkblå klänning, GinaTricot.


Här kommer några andra erövringar:

image12

1.       Brun stickad kofta, Bikbok.

2.       Grönt linne, Urban Outfitters.

3.       Röd stickad cardigan, Zara.

4.       Grå ärmlös cardigan, Zara.

5.       Mönstrad klänning, Bikbok.

Och ja, innan jag glömmer, det blev stövlarna från Wedins. MEEN, även ett par bruna vagabond-stövlar som jag egentligen inte hade råd med. En liten tröst är ju att lönen kommer på tisdag. Den kommer dock inte ens täcka hälften av mina utgifter denna helgen. (Alla donationer välkomnas).

 

Nu ska jag måla naglarna (vi har sovmorgon till 9:55 imorn, wiho) och sedan gå och lägga mig. /C

sthlm, parte deux

Torsdag:
Lång dag med Cajsa..

Steg upp fem. Då jag hastigt insjuknade i feber och halsont under onsdagen var det knappt skönt att gå upp, klä på sig jeans, gå ut i regnet och dra upp till flygplatsen. Innan hjärnan hann vakna hade jag både checkat in, gått igenom säkerhetskontrollen(där de givetvis var tvugna att rota igenom hela min väska) och satt mig på flygplanet. Väl framme hämtade min moster oss och körde hem till min kusins hus i Norrviken. Jag gick rakt in till soffan, drog en filt över mig och försökte sova, utan vidare framgång. Efter någon timme kämpade jag mig upp igen och hängde med för att köpa lunch. Efter det var det dags att göra sig iordning inför begravningen. Med en spegel och sex kvinnor i huset kan ni själva räkna ut hur det gick. Begravningen hölls i Täby kyrka. Det var en mycket fin ceremoni, som Lillemor in i minsta detalj planerat själv innan sin död. Efter fikat åkte vi hem till Maria och Tobbe igen och åt middag. Efter idol körde Sanna och Martin först ut Eva och mormor till flygplatsen, och sedan körde de in mig och mamma till stan. Jag somnade nog på mindre än 5 sek.


Fredag:

Kändisspaning med Cajsa..

Vaknade med feber, men det var överkomligt då jag visste att dagen skulle ägnas åt shopping. Mamma och jag började vår vandring ner mot Stureplan och mitt första mål var Guess-butiken som jag fått syn på kvällen innan (inte för att jag hade tänkt handla något där, sådan ekonomi har jag inte).  Fortsatte nedför Biblioteksgatan mot Norrmalmstorg, där vi mötte Sanna och Martin över en fika. Fortsatte sedan upp för Hamngatan och vek av på Drottninggatan. Gick sedan Kungsgatan ner till Stureplan, där vi skulle möta Eva. Och ja, under denna runda hann jag också spendera skamligt mycket pengar. Medan vi väntade gick Mikael Nyquist förbi. Bara sådär. :) Mamma och Eva bestämde sig för att slå sig ner och ta ett glas vin, medan jag gick in i Sturegallerian. Där, inne i Sand-butiken, såg jag Paolo Roberto stå och välja ut en kavaj. Påväg hem mötte vi Daniel Westling, som gick över Östermalmstorg. Som Ronnebybo, har jag all rätt att tycka att det var lite häftigt. :) Åt lite hemma, och gick sedan ner till stan igen. Vi hade bestämt oss för att gå på bio, och det blev "Underbar och älskad av alla". Skitrolig film! :)


Lördag:

Chilla med Cajsa..

Eftersom Eva inte fått gå med oss på vår shoppingrunda under fredagen, ville hon ner till stan igen. Så vi begav oss ner, samma runda som gårdagen. I stort sett iaf. Satte oss och fikade i Kungsträdgården, när Sanna ringde. Vi skulle senare på dagen åka ut till Täby för att få nycklarna till Lillemors lägenhet. Så vi skyndade hem, uppför Linnégatan. Otroligt vad lång den gatan kan vara när man är trött och har mycket att bära på. När vi kom hem till lägenheten var Sanna och Martin redan där, så vi åkte direkt. Tog sin tid, och som bekant skulle jag egentligen hänga med Sanna och Martin upp till Gräsö och vara barnvakt, men jag hoppade över det. De körde tillbaka oss till stan istället. Mamma och Eva skulle ut på kvällen, så jag bestämde mig för att bara vara hemma. Gick och köpte godis, kröp ner under täcket och somnade till ngn film på fyran.


Söndag:

Hemfärd med Cajsa..

Väcktes först vid 4, sedan vid 7 och sist vid 10 då det definitivt var dags att gå upp. Åt frukost, duschade och packade ihop mina grejer. Sedan var det dags att gå ner till stationen. Kungsgatan kan också vara väldigt lång om man, som jag, går med stövlar och en ofantligt tung handväska. Mitt i folkvimlet gick jag rakt in i Shire från Mtv news där han stod för att ta kort med några barn. Väl framme vid Centralen hade vi tur. Vi hann precis med tåget, vilket var skönt med tanke på att jag hatar att vänta. På Arlanda upptäckte vi att någon klantat till det med våra biljetter när vi åkte i torsdags, så både min tur- och returbiljett använts. Så där stod jag, utan biljetter, medan min mor hade två, både dit och hem. Men det löste sig som tur väl var. När vi lämnat av väskan, såg vi Loa Falkman stå vid en self-check in och begripa väldigt lite. Underhållande! :D  Well, gick och kollade lite i SkyCity innan det var dags att boarda. Glömde att stänga av telefonen (oops!), men det verkar inte ha gjort någon större skillnad. När det var dags för inflygning, fick jag helt plötsligt jätteont i huvudet Tårarna bara rann, det var helt sjukt. Drog en tidning över ögonen och försökte slappna av. Gick inte så bra, men vad gör man. Fick iaf reda på att det har att göra med bihålorna som kan bli irriterade när man flyger. Mina blev verkligen irriterade. :) Och ja, nu är jag hemma igen. Håller på att packa upp och fixa lite. Det blir definitivt en tidig kväll idag.. fy sörens vad trött jag är! /Cajsa


sthlm, parte une

På torsdag morgon bär det av till Sthlm, där jag kommer spendera hela min helg. På eftermiddagen är det begravning, vilket är the main reason till vår trip. Inte så roligt. På lördag ska jag tydligen vara barnvakt åt mina kusinbarn ute på Gräsö. Annars har vi inget särskilt planerat. Jag har visserligen planerat en stor shoppingrunda, men vad kan man vänta sig av mig när jag är däruppe? :) 
 

På min önskelista finns bl.a. en klänning, en stickad kofta, och vinterstövlar.  Kan dock inte bestämma vilka stövlar jag ska köpa, det enda jag vet är att de ska va svarta.
Här är de två som står högst upp på min lista för dagen: 

image9

Tror det lutar åt dem från Wedins, men jag hinner förmodligen ändra mig åtminstone 20 gånger innan det är dags för att inhandla några. Och känner jag mig själv rätt kommer jag hitta fler favoriter när jag är ute. Kan hända att jag kommer hem med mer än ett par skor, men det kan inte hjälpas. :)



R.I.P. Lillemor Israelsson

futuresex/loveshow

Denna helgen har varit väldigt lugn. Jag har varit på synundersökning, fikat med mormor, färgat håret och solat och annat nödvändigt, men i stort sett har jag bara varit hemma.


Det största misstaget denna sommaren var förmodligen när jag missade att beställa biljetter till Justin Timberlake i juni. Fan vad jag ångrar det! Jag försökte i sista sekund hitta biljetter på blocket, men utan framgång. När allt kom omkring så hade jag knappast ekonimin till ändå. Sanslösa priser dom tar! Men, bevisligen var det flera tusen andra svenskar som hade ekonimin, då han fyllde både Globen och Skandinavium. Så när jag i fredags fick reda på de sänt showen på HBO var jag inte sen att tanka den. Showen ägde rum på Madison Square Garden, New York den 3 september i år. image7


 

När jag kollade så slog det mig igen.
Shit, vad han är snygg alltså!
Och så kan han sjunga och dansa.
Och han verkar jättetrevlig också.
Vad mer kan man begära?



NÄR JAG BLIR STOR SKA JAG GIFTA MIG MED JUSTIN TIMBERLAKE!


meningslösa måndag

meningslösa måndan är åter här, och jag säger farväl till ännu en helg..
/ Skumdum - Meningslösa Måndag.


..en helg som visserligen inte varit mycket att hurra för, men inte varit så dålig heller. I fredags efter skolan stack jag och mamma in till Karlskrona för att hämta min icke efterlängtade samsung (jag anser att nokias 90-talare håller för allt), som varit inlämnad sedan mitten av augusti. Och när jag ändå var därinne kunde jag inte låta bli att inhandla bla en skinnjacka (se nedan), vantar och lite andra småsaker. Festade på kvällen, jobbade hela lördagen.

- Precis som vanligt. =)

image5

I lördags mötte jag Josefine över en pizza och fotboll, sedan gick vi till Sara. Fortsatte kolla på fotbollen där. Igår fick jag äntligen sova ut och det enda jag ägnade dagen åt var att träna. Joo, jag målade om min mobil också. Ville inte ha samma färg som alla andra har på den, så den fick bli svart!

image6

Och idag. Well, idag.. jag hatar måndagar, har alltid gjort och kommer alltid att göra! Inga kommentarer om dagen alltså.

Måste också passa på att rekommendera en låt jag fick nyss.
Big Girls Don't Cry (Official Remix) - Sean Kingston & Fergie
Riktigt härlig! Tack Mikael! :)

jag vill dö som ett orginal

Klickade runt lite på nätet häromdagen och kom fram till Carolina Gynnings krönika "Jag vill dö som ett orginal" på aftonbladet.se. Jag vet att det finns många som anser att Carolina är en brud utan mycket i skallen, men ni har fel!


Jag brukade, precis som alla andra fortfarande verkar , tro att Carolina bara var ännu en kändiskåt silikonblondin som sökt till Big Brother som sin chans till karriär. Jag, som knappt läser böcker, kom av en ren tillfällighet över hennes biografi "Ego girl" förra sommaren. Först tänkte jag strunta i den, men i brist på bättre alternativ började jag läsa. Och kunde minsann inte sluta läsa förrens den var färdigläst. Med boken bevisade hon att man både kan vara blond med silikonbröst och fortfarande vara smart! Hon har nog gjort det mesta, och även om jag inte skulle göra allt själv, så kan jag fortfarade inte låta bli att beundra henne som person. Hon har alltid stått för vem hon är, vad folk än tycker om det.


I alla fall, hennes krönika den 28 augusti fick mig verkligen att tänka till. Hon är precis som jag skulle vilja vara - jävligt ärlig. Vi svenskar har i alla tider anpassat oss efter vad andra tycker istället för att göra som vi själva vill, och jag tycker definitivt det är dags att ändra på det!


"Om jag får en idé som jag tycker är grym så kör jag på den. Det är så fort man börjar rådfråga vänner och vrida på saker fram och tillbaka som det inte blir någonting gjort."

Så, alla som fortfarande inte är övertygade, offra 2 minuter och ge Carolina en chans, på: http://www.aftonbladet.se/punktse/kolumnister/carolinagynning/article647433.ab

image4


Jag har, precis som Carolina, bestämt mig - jag vill dö som ett orginal.
Gärna inlindad i Gucci. :)

göteborg

Ja, då är jag hemma i Ronneby igen efter en långweekend i Göteborg. Helt underbart har det varit! :) Pappa var där för att hämta hem mina syskon som varit i Sverige under hela augusti. Under helgen gjordes flera visiter till vänner och bekanta, men för det mesta var vi bara hemma hos farmor&farfar.

Det blev givetvis också en hel del shopping. Mina efterlängtade gråa jeans hittade jag på Rut m.fl. Där köpte jag även en marinblå mysdress med gulddetaljer, jättesöt! Se bild nedan. :) Hittade också nya aerobicskor från Nike. En portabel mp3-högtalare från Creative inhandlades också för framtida äventyr med min iPod.

image3

Missade två skoldagar vilket gjorde mig lite lyckligare, dock bara väldigt lite.
Nu är det dags för mig att måla naglarna, sedan är det sleepie-time. Ciao!

RSS 2.0