stackars

Idag är jag hemma från skolan, eftersom jag tänkte att jag gör mer nytta så. Vilket iofs är sant.

Men när lägenheten mittemot renoveras och damen ovanför spelar på sitt piano, samt försöker sig på opera - då kan man knappt inte göra annat än att tycka synd om sig själv! Och påtal om att tycka synd om sig själv så känns det som att ungefär precis alla jag känner tycker synd om sig själva på ett eller annat sätt, men varför?
Vart tog den här tänk-på-barnen-i-afrika-moralen vägen?


Stackars den som inte bryr sig
stackars hon som aldrig fryser
och alltid får vad hon vill ha
Ja, stackars hon som har det bra

Måste iofs erkänna att jag tycker lite synd om mig själv as we speak, beror dock mest på den tristess som java-programmering medför :(

Men som ett ljus i mörkret har min blogg fått en makeover - igen! :)

irritationsmoment #1

Hur irriterad blir man inte när man skriver ett utförligt inlägg om sin helg, och precis när man ska trycka på "publicera" bestämmer sig blogg.se att uppdatera sidan så att allt försvinner?

Well. Jag har klarat av allt jag skulle sen sist. Receptionistintrot gick som en dans, kommer dock inte bli så värst mycket jobbande där tror jag. Oppositionsprotokollet blev någorlunda bra, och är inlämnat. MysterShopper-besöket är gjort, efter många om och men. Fyfan. Efter en mardrömslördag unnade jag mig en utgång. Startade hos Carro, för att sedan bege oss mot Soap Bar där vi var en liten stund. Var dock så mycket folk att vi till sist tröttnade och begav oss till White room istället. Där var det lugnt en kort stund innan typ hela Sveriges befolkning vällde in. Jävligt kul hade vi i alla fall :)

http://www.sthlmsfinest.com/imageGallery/gallery_popup.php?igid=6503&iid=364366&pageNum=1#
Bjuder på en bild från soapbar. Lagom svettig?

Efter en överdrivet sen hemkomst blev det en lång sovmorgon, närmre bestämt till klockan 12.38 då MalinJ bestämt sig för att väcka mig. Förmodigen tur med tanke på att den normala dygnsrytmen måste infinna sig på måndagsmornar. Vilket den gjorde kl. 7 imorse pga. av förfärlig mardröm som infattade två stora grabbar som bröt sig in i lägenheten och kidnappade mig när Eric var på jobbet. Usch ja.. men lite nyttig har jag varit. Adressändrat åt Eric, vilket innebär att vi, enligt Skatteverket, är sambos. Har också kollat upp ett och annat om hans framtida studier. Kanske lyckas få fart på honom till sist? =)

Time will tell. Nu ska jag fortsätta med mitt underbart roliga Yatzy-spel. PUSS

overkill

Ibland undrar jag vad jag håller på med.. tror jag överskattar mig själv RÄTT mycket ibland.

  • Först och främst har jag ett Java-spel att göra tills på tisdag
  • Vi precis börjat ny kurs, vilket innebär massa nytt att lära sig
  • Ett oppositionsdokument från förra kursen som ska in nästa fredag.
  • Receptionistkurs imorgon INNAN skolan, där jag förmodligen kommer få jobba en del framöver.
  • Ett MysterShopper-besök långt utanför Sthlm, klart innan söndag.
  • Sökte precis ännu ett jobb, som svensk-engelsk översättare åt en tidning. Lär ju aldrig få det, men ändå!
Mm, och som om inte allt annat vore nog har jag bestämt mig för att bli mer ambitiös med min träning, spendera mer tid med vänner och kanske faktiskt umgås med Eric när vi båda är hemma.

Dessutom vill jag läsa Filip&Fredriks nya bok som jag började med häromkvällen.

Nåväl, alla jobbar hårt tidigt i karriären har jag hört. Så det gäller väl bara att ligga i om det ska bli något av mig en vacker dag! Nu ska jag göra Erics frukost (eftersom han tydligen inte kan göra det själv). PUSSS

And after all the drinks and bars that we’ve been to
Would you give it all up? Could I give it all up for you?

And after all the boys and girls that we’ve been through
Would you give it all up? Could you give it all up?


//Lady Gaga - Speechless. Har nynnat på den konstant hela veckan.

cajsa reflekterar

Did I disappoint you or let you down?
Should I be feeling guilty or let the judges frown?
'Cause I saw the end before we'd begun,
Yes I saw you were blinded and I knew I had won.
So I took what's mine by eternal right.
Took your soul out into the night.
It may be over but it won't stop there,
I am here for you if you'd only care.
You touched my heart you touched my soul.
You changed my life and all my goals.
And love is blind and that I knew when,
My heart was blinded by you.
I've kissed your lips and held your hand.
Shared your dreams and shared your bed.
I know you well, I know your smell.
I've been addicted to you.


Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one,
You have been the one for me.


Ibland när jag är djup sitter jag och funderar över hur allt blivit som det blivit.
För ett år sedan hade jag aldrig kunnat tro att jag skulle bo i Stockholm. Och med Eric dessutom, det var det nog ingen som trodde? Om man fortsätter på det djupa spåret kan man tänka ännu längre tillbaka och undra över varför jag pluggar det jag gör. Vart kommer det intresset för IT och reklam ifrån? Har gått runt i sådana tankar hela dagen, börjar bli lite tröttsamt.
Inte för att jag klagar.. jag har det bäst i världen! Underbar pojkvän, bra kompisar, sjukt bra boende och är nöjd med min utbildning (som bara kommer bli bättre). Har nog faktiskt aldrig varit så nöjd med min tillvaro som just nu. Men idag är det något, jag vet bara inte vad det är?

Och när jag hämtat mig från mina djupa tankar undrar jag:
Kan man inte bara vara nöjd och hålla käften? :)


ITK1:P2

Japp. Jag har attenderade två föreläsningar i min andra programmeringskurs. Om ni bara visste hur lite jag ser fram emot de fyra kommande veckorna!? Inte minst den kommande veckan.. ska hinna göra ett java-spel, börja på min hemsida samt opponera på en grupps arbete i ITK1:Proto. Kursen som officiellt ska dö! Gillade den till en början.. ja, jag gillade den faktiskt ända fram till sista redovisningen. Då gick den utför big time. Nog om det.

En hemsida ska skapas. En alldeles egen :)
Och någonstans här skapades idén att göra en kvinnlig datanördsblogg. Den riktar sig till såna som inte har egna bloggar eller ens läser andra. En sån som jag helt enkelt. Tycker faktiskt utbudet är riktigt värdelöst. Tänk om man hade haft någon som dokumenterat sitt liv under MarkIT-åren? Jag hade typ dödat för något i den stilen. Där man kan se hur tidigare årskurser löst problem, hur de känt, hur mycket tid som lagts ner etc.
Nåväl, vi får se hur det går :)

malJ:
Jag är gjord av gift och blod
Fördömelse är vad jag förstår
Tv-spel av tornets fall

Hemvärnet kan döda oss alla



can i keep him?

Sitter här i min ensamhet med Marit Bergman på högsta volym. Vet inte varför, det bara blev så. Mys :)

Jaha, sen sist har jag lyckats klara av en redovisning i skolan (som gick bra, ÄVEN fast jag hade en härlig feber).
Igår var det dags för den slutliga "mässan" i prototyping-kursen. Dagen i fråga var ett riktigt helvete. Började vid nio då vi insåg att vi inte hade något alls att visa i flash.. men välförberedd som jag är (?) hade jag redan gjort hela gränssnittet till mobilen, så jag pusslade ihop en prototyp i powerpoint istället. Tur att man hade de minnena kvar, NOT. Anyhow, till mässan gick vi. Och startade med superbra kritik. Därefter som vår opponentgrupp som också tyckte den var fin. Och till sist kom Lena, som vi fruktade. Även hon tyckte det var bra, och det där med flash var inte så viktigt. KUNDE HON INTE SAGT DET LITE TIDIGARE?! Vårt mästerverk kan inspekteras nedan. Och jag hoppas att alla förstår att knappsatsen ska snurra, likt de gamla hemtelefonerna.


Därefter var det bara en sak som gällde för mig: soffan. Hade tänkt vara duktig och läsa till tentan som jag ska skriva imorgon, men det blev inget med det. Känner för en gångs skull att jag har god potential att klara den här tentan, utan att ens ha pluggat. Nåväl, lite läsning blir det allt!

Anledningen till att jag sitter i min ensamhet är att Eric har fått jobb! Något inom byggbranschen. Bra att få in lite rutin i den mannens vardag tycker jag. Även om det var lite tomt nu imorse när man vaknade.. det har inte hänt på ett bra tag!

Snart blir det fika med Tinna, som återvänt till huvudstaden! Ska bli trevligt :) Kan även vara på sin plats att tillägga att jag nu officiellt bor i Stockholm, så alla kan skicka hur mycket brev som helst nu!!

Skämt åsido, nu blir det kaffe och plugg! PUSS





2010

Då var det dags för ett nytt år - igen. Men det tar vi med en klackspark. Inga nyårslöften i år heller, men jag och Eric har ändå tänkt att gradvis börja leva ett bättre liv. Typ..? Äta lite bättre och träna lite mer ska man nog klara av!

Och eftersom jag (som vanligt) inte bloggar när jag har något bättre för mig, tänkte jag ta de senaste två veckorna i punktform. Känns trevligt.

  • Julafton (eller egentligen juldagen): Sanna och Martin fick en liten Isa på juldagsmorgonen, kl. 01.58. Har inte träffat den lilla tjejen än, och antar att det är lika bra med tanke på hur jag sitter och hostar. Julfirandet i övrigt höll sig som vanligt till traditionerna. Spenderade dock kvällen ute hos Erics familj istället. GRATTIS!

  • Juldagen: Dags för den årliga juldags-middagen hos Eva. Jag kan (tyvärr) inte säga att förrätten var god, då den bestod av julmat som jag fortfarande vågar vägra. Varmrätten och efterrätten var det däremot inget fel på! Därefter var det dags för oss att bege oss mot festligheterna. Ronneby-fester är trevligt, men inte så mycket att ha egentligen alltså. Juldagsfesten, som hölls på RON, var absolut inget att hänga i julgranen. Jag träffade typ allt och alla, men gick ändå runt själv typ hela kvällen. Golvet var halt, och barerna överfulla. Och taxi på natten var inget att ens tänka på. Vi vandrade!

  • Annandagen: Jag och Eric tog en söndag i sann Ronneby-anda. Vi låg i sängen hela dagen. På eftermiddagen åkte vi ut till Erics föräldrar och åt kebab med Olof och Malin. Därefter blev vi utmanade på en spelkväll, som vi pga. Erics bakfylla, tyvärr förlorade. På natten därefter åkte Eric till Idre, och jag har inte träffat honom sen dess :(

  • Nyår: Firade det nya året enligt tradition på Contan. Sjukt god mat, i stort sett samma folk, massa dricka och avslutade kvällen på Natti. Precis som jag inte skulle. Men vi låter det gå för det här året också.

  • Nyårsdagen: Dagen inleddes av en lång sovmorgon, som följdes av en resa till Göteborg. Med tåg. Jag hatar tåg. Men jag kom fram till sist. Och när man för en gångs skull köper platsbiljett får man ändå inte rätt, och tack vare ett gammalt tågset fanns det inte heller något eluttag så jag kunde använda datorn. Men jag kom fram i alla fall.

  • Göteborg: Ja, som sagt. Helgen har spenderats i Göteborg med familjen. Lördagen inleddes med skridskor (som jag faktiskt hanterar rätt väl) även om jag höll på att dö av kyla. Och då var jag ändå klädd som en sann skogs-mamma. Nåväl. På eftermiddagen släpade (visst, jag gick frivilligt) Rebecca med mig ner till Frölunda Torg, som utökats markant sedan jag var där senast. Trevligt! Köpte en röd kofta, en vinröd klänning och gråa leggings. Orkar ju inte bära med mig hur mycket som helst när jag åker hem. Gårdagen började lugnt, lite plugg hanns med innan det blev dags för lunch och en tur in till stan. Jag gick för att möta Jessica, Kalle och världens sötaste Natali, medan familjen attenderade "Gothia Innebandy Cup" med vänner. Vi intog en kaffe på stående fot, och gick en runda på stan. Därefter åkte vi åt varsitt håll och jag fikade och tittade på Ondskan med farfar, innan resten av sällskapet kom hem.

  • Idag: Imorse vaknade jag tidigare än någonsin, nämligen tio i sex. What is up with that? Jag bestämde mig för att gå upp när jag började hosta och känna en craving efter te. Och nu sitter jag här och kikar på God Morgon Sverige och har haft ett kort samtal med Mille som jag hoppas har en bra tid, i en bra miljö osv. <3 Dagen kommer bjuda på ännu en runda ner till torget, alternativt en sväng in till stan, beroende på vart far väljer att åka. Innan jag åker ikväll, ska vi avsluta Göteborg-vistelsen på bästa möjliga sätt - fiskgratäng. I detta fallet kan faktiskt Erics (goda) försök till fiskgratäng slänga sig i väggen. Men jag älskar honom ändå.
ÅHH.. "Nu ska vi över till husdjursmässan i Kista" sa de precis på tv. Kista är något jag INTE saknar. Men bara ett par månader kvar nu och det ska vi nog överleva. Ska nog ta vara på mitt tidigare uppvaknande genom att läsa lite Mobile Interaction Design. Ser ej fram emot detta. Hörs när jag är i Sthlm igen! PUSS

RSS 2.0