classic#1

"ÅH, jag ska aldrig bli stekare"

/ Mathilda Elmgren, klockan 00.09 natten till söndag den 23 augusti på Stureplan
efter att ha spenderat för lång tid i ett samtal med en s.k. 'stekare'

ITK1:MDI

Första dagen på skolan kan diskuteras. Och jag hade tänkte att göra det nu:

Jag ska läsa ett kandidatprogram i marknadskommunikation och IT, därav förkortningen MarkIT. Jag är positivt överraskad över eleverna på skolan. Hade föreställt mig ett gäng lan-nördar med getskägg och läskiga kläder.. och så var ju inte fallet - alls. Större delen av folksamlingen (som för övrigt var för stor för att lyckas knyta några vidare kontakter) bestod till 90% av stockholmare. Liten besvikelse eftersom det brukar vara sjukt svårt att lära känna folk som redan har sina bestämda gäng. Men vi ger inte upp så lätt. Själva utbildningen verkar skitbra, även om jag fortfarande känner vissa svårigheter med att förklara vad det egentligen är jag ska läsa. Men ingen annan visste mer än jag så det löser sig nog!

Imorgon ska jag attendera min första föreläsning, Föreläsning 1 som ingår i min första delkurs Människa dator interaktion. Hade jag för ett halvår sen vetat att jag frivilligt skulle läsa en sådan kurs hade jag blivit förvånad. Men vi ger det ett försök! På eftermiddagen blir det grillning och sedan KTH-pub. Vad det innebär kan jag berätta imorgon, för idag vet jag faktiskt inte.

Något som förvånade mig idag är att mitt program tillhör den samhällsvetenskapliga delen av universitetet så nu kan jag helt ärligt säga att naturvetenskap kan slänga sig i väggen. Känns som en fin personlig hämnd mot mina tre lite för långa gymnasieår. Höjden av lycka nåddes när en tjej från klassen tittade på mig och sa: Du trivdes inte på nv va?

Kärlek.

Well, helgen kan jag definitivt inte klaga på. Pizza och bio på fredagen, slottsvandring och fest på lördagen och på söndagen blev det ÄN EN GÅNG pizza och bio. Det gillas!

Nä, nu ska jag diska och tvätta och allt sånt som måste göras. Ciao!

huvudstadstjej

Nu har jag äntligen börjat komma iordning häruppe efter ett par dagar i huvudstaden. Varit på skolan och registrerat mig, fixat ny dator och allt annat sånt som man inte kan klara sig utan. Skolan verkar bra så nu hoppas jag bara på att jag får bra klasskamrater också. Ska bli spännande att se på måndag!

Idag har jag efter en lång sovmorgon varit ute på shoppingrunda (en vana som jag förmodligen kan glömma nu i mitt nya liv som student). Jag har bestämt mig för att försöka bli mer ekonomisk, bara köpa saker jag vill ha osv. Men när man vill ha för mycket, hur fan ska man lyckas då? Nu efter sommaren har jag iofs rätt bra med pengar, så jag fick ett par fred perry-skor och ett par le coq-skor som jag är helt förälskad i. Hittade även lite grejer ifrån VILA som fick bli nya ansikten i min garderob. Vad inhandlades mer? Mja.. hårgrejer, ett linne och en fotsalva. Helt okej ändå.
Ikväll ska jag nog bara ta det lungt, fixa naglar och den biten. Och sitta här förmodligen.. (måste erkänna att det är väldigt ensamt här uppe)

Men imorgon blir det ändring på det för då kommer min älskling upp till mig. Vet inte vad jag ska sysselsätta honom med mer än att visa stan och äta pizza på min nya kvarterskrog. Men det löser vi nog :)


herregud

Om en vecka är jag en 19-årig högskolestuderande tjej bosatt i Sthlm.

Och visst känns det skitkul att få börja om på nytt. Men ändå - herregud - jag har knappt fattat att jag gått klart gymnasiet än. Och det där med sol och semester var ju något man bara kunde drömma om detta året! Fan jobbat långt över heltid på Tjärö och har även lyckats klämma in en del Sifo-tider däremellan. Men fan vad jag kommer behöva pengarna alltså.

Usch ja, vi får nog allt se hur det artar sig däruppe för mig. Kanske kommer hem igen?

I vilket fall.. måste nog gå och lägga mig nu. NGN ska upp halv sex imorgon och servera frukost. Kärlek på det.
Jag är morgonpigg,
jag är morgonpigg,
jag är morgonpigg.

jajaja. PUSS

student 2009

..påtalom det så tog jag studenten den 11 juni i år.




SKÅL

RSS 2.0